Bel voor vragen met 0515 - 57 65 01
Vandaag open van 07:00 - 18:00 uur

Een familiebedrijf uit hout gesneden

Hoe het begon

In het voorjaar van 1996 opende Peter Miedema, met een licht gespannen gevoel in zijn buik, voor het eerst de deuren van Peter’s Hout aan de Marne 36 in Bolsward. Hij was vijftien jaar werkzaam geweest in een timmerfabriek en nadat hij regelmatig voor vrienden en kennissen een klus had uitgevoerd, besloot hij voor zichzelf te beginnen.

Peter wist zijn vrouw Frannie, die toch wel een beetje haar twijfels had en deze stap spannender vond dan haar man dat deed, te overtuigen en samen gingen ze het avontuur aan. Peter in de uitvoering en Frannie op de administratie.

Vraag? Aanbod → groei

Het bedrijf groeide snel. In korte tijd ging het bedrijf van één naar twee en zelfs drie loodsen. Inmiddels zijn het er zes. Op vraag reageert Peter met aanbod. Zo ontstond er gaandeweg naast de timmerfabriek ook de handel. Lange tijd waren die twee met elkaar verweven, maar inmiddels zijn het beide volwaardige bedrijven onder één dak.

Peter’s Hout bestaat nu uit twee takken: de houthandel, waar vijfentwintig mensen werkzaam zijn, en daarnaast de timmerfabriek, waar tien mensen achter de schermen druk bezig zijn. “We hebben altijd goede mensen om ons heen gehad, om die groei te kunnen realiseren”, vertelt Peter.

Elke dag rijden er twee vrachtauto’s door Friesland om alle bouwmaterialen af te leveren. De vrachtwagens beschikken over een zelflosser en leveren de bestelde producten bij klanten thuis of op de bouw af.

Ook zoon Richard speelt een grote rol in het familiebedrijf. Na jarenlang verschillende functies in het bedrijf vervuld te hebben, is hij sinds 2014 mede-eigenaar.

Duurzaamheid staat voorop

“We vinden het belangrijk om stappen te maken wat betreft duurzaamheid. We willen klanten, maar ook onszelf, recht in de ogen kunnen kijken. We werken al ruim 22 jaar met onze favoriete natuurproduct, hout, en dat willen we nog jaren blijven doen. Daarom vinden we het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werken. Dat doen we onder andere door altijd hout te gebruiken uit duurzaam beheerde bossen. Ook zijn we FSC® en PEFC gecertificeerd.”

Zo investeerde Peter’s Hout onlangs in zeshonderd zonnepanelen, elektrische auto’s en elektrische heftrucks.

Heb je een vraag?
Heb je een vraag of wil je meer informatie. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag!
Neem contact op